Carvaxyl u odbrani od gljivica

Author:

Category:

spot_img

Najčešća gljivična infekcija kod ljudi izazvana je gljivicom Candidom albicans, čak u 95% slučajeva. Iako zna da napravi mnogo neugodnih simptoma, ova gljivica je zapravo normalan stanovnik našeg tela.

Nalazi se obično na koži, u crevima i vaginalnoj sluzokoži i ne pravi nikakav problem ako je normalna flora ovih organa u ravnoteži. Međutim, posle pijenja antibiotika, steroida, jakog stresa (hiruške intervencije, preležane teške bolesti) kandida može mnogo puta da poveća svoj rast i na taj način izazove znake gljivične infekcije kod ljudi.

Simptomi gljivične infekcije zavise od toga na kom mestu je gljivica počela nekontrolisano da se razmnožava. U crevima je to čest slučaj posle pijenja antibiotika. Dešava se da čovek pije antibiotike zbog neke banalne infekcije, a da posle dobije takvo gljivično oboljenje, koje ne može da izleči i godinu dana. Zato je velika odgovornost na zdravstvenim radnicima, da klasične antibiotike prepisuju samo kada je njihova upotreba dokazano opravdana.

Baš zbog bujanja gljivica i sve češće rezistencije bakterija na klasične antibiotike, lekari prirodne medicine pribegavaju upotrebi prirodnih antibiotika i antigljivičnih preparata kao što je ulje divljeg origana. Ulje divljeg origana je eterično ulje, biljni koncentrat koji se koristi u malim količinama, baš zbog svog izuzetno snažnog dejstva. Za jedan litar ovog eteričnog ulja, potrebno je oko 400 kilograma sušenog lista biljke divljeg origana!

Manohar i saradnici (2001. godine) utvrdili su da i male doze P73 formule ulja divljeg origana (0.25mg/ml) zaustavljaju rast C. albicans u preko 75% slučajeva. Dok su Hosseini i saradnici (2016. godine) utvrdili da origano ulje deluje i na kandidu koja je otporna na flukonazol (lek koji se koristi protiv ove gljivične infekcije).

Baš zbog svoje velike popularnosti na našem tržištu se pojavilo puno preparata origano ulja sumnjivog kvaliteta i sastava. Visoko vredne preparate ove biljke prepoznaćete po tome što su to organski divlji proizvodi, koji imaju najmanje oko 60% karvakrola kao aktivne materije. Od količine ove aktivne materije zavisi i uspeh prirodne terapije. Carvaxyl – P73 formula ulja

Nove tehnologije danas, pružaju nam i komfornu upotrebu eteričnih ulja, pri čemu se izbegava neprijatan osećaj peckanja i ljutine, koje origano ulje daje ako se pije na klasična način (rastvoreno u kašičici maslinovog ulja). Pakovanje eteričnih ulja u meke želatinske kapsule, ne samo da smanjuje neugodan osećaj tokom pijenja već omogućava i laku primenu kod dece.

Svako ko ima problem sa Candidom albicans ili bilo kojom drugom gljivičnom infekcijom, treba da da šansu prirodnom lečenju sa eteričnim uljem divljeg origana.

dr med. Bojana Mandić porodnični aromaterapeut

Read More

Related Articles