Mumie ublažava tegobe kod proširenih vena

Author:

Category:

spot_img

Proširene vene su jedno od najčešćih oboljenja savremenog čoveka. Gotovo trećina osoba preko 25 godina, a čak preko 50% osoba starijih od 40 godina ima problem sa venama.

Kad dođe leto sve tegobe sa proširenim venama se pojačaju: noge postaju teške i umorne, osećate napetost u potkolenicama, posle dužeg stajanja javlja se bol u mišićima i vidljive su proširene vene.

Visoke temperature dovode do širenja vena, tako da dolaze blizu površine kože da bi se ohladila krv brže, a sve u cilju održavanja normalne telesne temperature, što je zdrav mehanizam hlađenja tela. Ali proširene vene su već rastegnute, ispod kože se javljaju vidljivi “čvorovi” na nogama, zidovi vena su tanki i usled pojačane toplote proširene vene oteknu i izgledaju popust užeta.

Tokom letnjih vrućina svi simptomi proširenih vena mogu biti izraženiji: bolovi, otoci, umor zatezanje, upale, krvarenja. Prekomerna toplota dovodi do znojenja i dehidratacije koja usporava protok krvi, tako da dodatno stvara lošu cirkulaciju koja dodatno pogoršava simptome proširenih vena.

Boravak u rashlađenim prostorijama nije uvek moguć, pa se preporučuje izbegavanje direktnog sunca i boravak u hladu, noge tuširati sa hladnom vodom od stopala prema gore, a pored toga umerena fizička aktivnost pomaže zdravlje vena a naročito plivanje i hodanje.

T. R. Abdurahmanov i koautori publikovali su rad o efektima mumie u lečenju tromboflebitisa unutrašnjih vena nogu. Rezultati su pokazali da se do 6 dana od početka uzimanja smanjio bol i da je prestalo oticanje nogu, a do 10 dana temperatura kože se normalizovala, a nestali su i ostali simptomi.

Mumie tablete i Tibet mast ublažavaju tegobe i ubrzava revitalizaciju oštećenih vena. Za najbolji efekat koriste se oralno Mumie tablete i lokalno Tibet mast koja sadrži mumie i mentu.

Mumie eliminiše simptome proširenih vena i zapaljenje zahvaćenih oblasti. Mumie poboljšava i stabilizuje cirkulaciju. Zahvaljujući antizapaljenskom i antianalgetskom dejstvu Mumie smanjuje temperature kože ,otok i ublažava bol. Vitamini i minerali koji ulaze u sastav Mumie obezbeđuju povećanu elastičnost i jačinu vena, što sprečava pojavu novih varikoznih formacija vena. Mumie sadrži supstance koje mogu razblažiti krv i eliminiše verovatnoću nastanka krvnih ugrušaka.

Leto je izazov za osobe sa proširenim venama,ali postoje načini da se tegobe smanje i uspori dalja progresija. Proširene vene i popucali kapilari na nogama su ženama uvek predstavljale i estetski nedostatak, ali ne zaboravite da one utiču i na čitav organizam.

Read More

Related Articles